Son Yazılar

Futbol

basketbol

diğer sporlar

9 Ekim 2014 Perşembe

Diren Bianchi !

    
    Şu anda yağmurlu bir yarış yaşandı diye konuşabilirdik. Ne yazık ki bu satırları yazarken Jules Bianchi hayatının en önemli yarışını veriyor. Ümit ediyoruz bu mücadeleyi kazanacak.


   Yarışın hikayesine dönecek olursak , Yoğun yağmur nedeniyle yarış güvenlik aracı arkasında başladı, 2 tur sonra kırmızı bayraklarla durduruldu. Yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından tekrar güvenlik aracı arkasında başlayan yarış,10 tur boyunca güvenlik aracının arkasında devam etti. Yağmurun azalmasıyla ve güvenlik aracının pisti terk etmesi yarışı gerçekten başlatmış oldu.

   Şampiyona lideri olarak Japonya'ya gelen Hamilton 29 tur rakip arkadaşı Rosberg'i takip ettikten sonra ilk virajda yaptığı güzel atakla geçmeyi başardı ve hem bu yarış hem de şampiyonada Rosberg'in önünde liderliğe devam etti.

  Adı Ferrari ile anılan ve Alonso'nun koltuğuna en yakın aday Vettel Japonya'da 3. oldu. Red-Bull Racing gelecek sezon Vettel'le çalışmayacaklarını yarış öncesinde açıklamıştı. Önümüdeki sezonun pilotları ise resmi olarak açıklandı : Daniil Kvyat ve Riccardo gelecek sezon Red-Bull'un pilotları.

   40.turdan sonra beklenen şiddetli yağmur devreye girdi. Pistin 15. virajında Adrian Sutil’in geçirdiği kazanın ardından piste güvenlik aracı ve tıbbi araç girdi. Ne olduysa ondan sonra oldu.Adrian Sutil’in aracına müdahale eden kurtarma aracına yandan çarptı Jules Bianchi ve yarış durduldu. Marussia telsizden haber alamadığını açıkladı. Bianchi bilincini yitirmişti ve kara yoluyla ambulansla hastaneye götürüldü , Tıbbi Hava Helikopteri elverişsiz hava koşulları nedeniyle kullanılamadı.

  Yarışın üstünden 4 gün geçti. Ailesinin de izni alınarak takım tarafından bir açıklama yapıldı. BIA'nın durumu kritik ama stabil, beyninde diffüz aksonal hasar (çok yaygın mikroskobik hasar ve %90 bitkisel hayat) var. Diffüz aksonal yaralanma: Beynin kafatası içinde ani ve şiddetli hareketi ile hücreler arasındaki mesajları ileten aksonlar. Gelen haberler malesef iç açıcı değil. Genç pilot umarım hayat yarışını kazanacak ve aramıza dönecek.

   Son olarak, Formula 1 kaynıyor. Alonso'nun McLaren-Honda'ya , Vettel'in kırmızılara döneceği konuşuluyor. Bu satırları yazarken resmi olmayan bir kaynağa göre Vettel'in Ferrari ile üç yıllık (+2 sene uzatma opsiyonlu) bir sözleşme imzaladı. Seneye çok farklı bir sezon bizleri bekliyor olacak en azından haftanın güzel haberleri bunlardı.

Son Japonya yarışından sonra oluşan puan durumu şu şekilde :
Lewis Hamilton       266
Nico Rosberg        256
Daniel Ricciardo 193
Sebastian Vettel 139

Fernando Alonso 133


Gökhan Bilgi
Çukurova Otomotiv Mühendisliği
bilgi.gokhan7@gmail.com
twitter : gokhanbilgi7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Murat Çolakoğlu Murat Çolakoğlu