Son Yazılar

Futbol

basketbol

diğer sporlar

4 Ekim 2014 Cumartesi

MLB PostSeason 2: I Play For October!


Kansas City Royals vs Los Angeles Angels


1. Maç : 2 Ekim Angels
2. Maç : 3 Ekim Angels
3. Maç : 5 Ekim Royals
4. Maç : 6 Ekim Royals (Gerekirse)
5. Maç : 8 Ekim Angels (Gerekirse)
Tarihin en önemli ve heyecanlı Wild Card mücadelelerinden birinde geriden gelip 12. inningde Oakland Athletics'i geçen Kansas City Royals, 29 senenin ardından normal sezondan çıkmayı başarıp postseasona yükselmeyi başardı.(Bu 29 senelik seri Amerika'da herhangi bir ligde en uzun süre normal ligden playofflara yükselememe rekorudur.) Angels ise bu sene normal sezonda aldıkları 98 galibiyetle postseasona en formda takım olarak geldiler.
Ancak bu noktada özellikle Angels için küçük bir motivasyon problemi ortaya çıkabilir. Çünkü Angels postseasona gitmeyi sezonun bitmesinden yaklaşık 10 gün önce garantiledi ve o zamandan sonra daha çok formalite maçlarına çıktı. Bu formalite maçlarında, mücadelelere çok fazla konsantre olamayan ve daha rahat oynayan Angels'ın bu ciddi maçlarda neler yapacağını göreceğiz. Ancak Kansas City Royals yaklaşık 1 aydır üzerindeki postseasona gitme baskısıyla mücadele ediyor ve bu baskıyı ve yüksek motivasyonu da postseasona taşımaları muhtemel. Bu yüzden Angels koçunun takımını mental olarak bu önemli maçlara hazırlaması çok önemli olacak.
İki takımın önemli isimlerine bakarsak; Angels'ta bu senenin sürpriz ismi Matt Shoemaker'ın sakatlığı sonrası tüm gözler Weawer'a dönmüş olacak. Şüphesiz özellikle Weawer'ın ortaya koyacağı atıcı performansı bu seride belirleyici bir etkiye sahip olacak. Ayrıca takımın yıldızı konumunda bulunan ve bu sezon 0.409 vuruş oranı yakalayan, Kansas City'e 6 maçta 3 tam saha koşusu yapan Mike Trout ve ona bu sezon yardımcı olan CJ Wilson, Josh Hamilton ve Albert Pujols yine bu seride Angels'ı konferans finaline götürmeye çalışacaklar. Royals'ta ise takımın özellikle hücum anlamında en önemli oyuncusu olan ve takımın liderliğini üstlenen ve bu sezon Angels'a karşı 0.370 vuruş oranı ve 16 koşuyla oynayan Lorenzo Cain şüphesiz en önemli kozu olacak. Ayrıca savunmada görev alan 2 önemli isim Greg Holland ve Wade Davis, bu sezon aynı zamanda tutturdukları yüksek vuruş oranıyla takıma katkıda bulunmaya çalışacaklar.
Washington Nationals vs San Francisco Giants





1. Maç : 3 Ekim Nationals
2. Maç : 4 Ekim Nationals
3. Maç : 6 Ekim Giants
4. Maç : 7 Ekim Giants (Gerekirse)
5. Maç : 9 Ekim Nationals (Gerekirse)
Bu eşleşmede ise son 3 sezonun 2'sinde grubundan liderlikle postseasona yükselen Nationals ile, yine Wildcard mücadelesinde Pitssburgh Pirates'ı 8-0 gibi net bir skorla eleyen ve son 32 postseason maçının 23'ünü kazanarak konu postseasona geldiğinde ne kadar iddialı olduğunu göstermiş, tecrübeli San Francisco Giants karşılaşacak.
Washington Nationals'a baktığımızda aslında çok iyi kurgulanmış bir yükselişi göreceğiz. 2008 ve 2009 yıllarında 58 galibiyet alan, sonra 2010'da 69, 2011'de 80 galibiyete ulaşan ve sonunda bu sezonda 98 galibiyetle gerçekten çok formda bir sezon geçirdiler. Bu sezonda yapmış oldukları hem free-agent transfer, Jeyson Werth, hem yapmış oldukları takasla almış oldukları, Doug Fister ve Denard Span takıma çok iyi katkı verdi ve zaten ellerinde olan yeteneklerle çok iyi bir uyum oluşturdular. Kadrosunda Stephen Strousburgh ve Jordan Zimmermann gibi 2 tane çok çok iyi ve çok çok formda olan ve takımını bu süreç içinde her zaman ileriye taşımış atıcıları bulunduran Nationals atıcı konusunda bir problem yaşamayacak gibi görünüyor. Ancak karşılarında Giants'ta da yine Wildcard maçında önemli fark yaratan ve tüm maçı oynayıp takımının Wildcard almasında önemli yere sahip olan Madison Bumgarner olacak. Aynı zamanda Jake Peavy ve Tim Hudson da yine Giants'ta fark yaratabielecek diğer 2 atıcı.
İki takımla ilgili bir kaç rakama da bakarsak, özellikle hücum konusunda Nationals'ın Giants'ın önünde olacağını göreceğiz. Nationals bu sezonda 152 tam saha koşusu yaparak, sezonun bu anlamda en iyi 4. takımı oldu. Ancak Nationals'ın özelliği bu rakamı yaparken hiç bir oyuncu 30 tam saha koşusunun üstüne çıkamadı ve bu yüzden hiç bir oyuncusu MVP oylamasında ilk 10'a giremedi. Bu da Nationals'ın bir takım olduğunu, bir oyuncuyu bağlı olmadıklarını ve her maçta kendilerini kurtarabilecek bir oyuncunun çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Giants ise hücum konusunda Nationals'a göre biraz daha geride. Sezonda 132 tam saha koşusu ve %7 serbest koşu oranı yakalayan ve hücum anlamında biraz daha geride kalan Giants, postseasonda, hücumda takıma hız katan Angel Pagan'dan yoksun olacak. Hücum anlamında zaten sıkıntılı olan Giants bu durumda biraz daha zorlukla karşılaşabilir. 



Ertunç GÜZEL
İTÜ Makine Mühendisliği Öğrencisi
Mail Adresi: ertuncguzel@windowslive.com
Twitter : @ertuncella







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Murat Çolakoğlu Murat Çolakoğlu