Son Yazılar

Futbol

basketbol

diğer sporlar

26 Eylül 2014 Cuma

Los Angeles Angels of Anaheim




Geçen haftaki yazımda geçen senenin şampiyonundan söz etmişken, bu hafta da bu senenin normal sezonunu ilk sırada bitiren ve açıkçası küçük çaplı bir sürprize imza atan Los Angeles Angels of Anaheim’den bahsedeceğim.
L.A Angels of Anaheim Amerikan Ligi’nin Batı Klasmanında yer alır. MLB’deki bir çok takımın kuruluşu 1900’lerin başına dayanır ancak L.A Angels of Anaheim, 1961 yılında kurularak, onlara nazaran daha genç bir takımdır. Aslında isim hikayesine bakacak olursak, daha önceleri beyzbol alt liginde mücadele eden ve kuruluşu çok öncelere dayanan bir Los Angeles Angels takımı vardı. Ancak Gene Autry bu takımın MLB’de yer almasını isteyerek bu takıma yatırım yapar ve isim haklarını o zamanın parasıyla 350.000 dolara satın alıp, L.A Angels’ı bir MLB takımı haline getirdi. Gene Autry ile devam eden 36 yılın ardından, 1997 yılında  The Walt Disney Company takımın tüm haklarını satın aldı ve takım için sportif anlamda çok daha başarılı bir dönemin kapıları açıldı. Bu süreçte takımda isimle ilgili çeşitli değişiklikler yaşandı. Los Angeles Angels(1961-1965), California Angels(1966-1996) ve Anaheim Angels(1996-2004) gibi.. Ancak 2004 yılında Los Angeles ve Anaheim şehirleri ortak bi yatırımla kulübe 110 milyon dolar gibi bir katkıda bulunarak ismine bugunkü haline getirmek konusunda anlaştılar ve şu anda takımın adı “Los Angeles Angels of Anaheim”dır.




   L.A Angels of Anaheim maçlarını 45.483 kişilik Angel Stadium of Anaheim’da oynamaktadır. Bu kapasite ile ligin en büyük 10. ballparkına sahiptirler. Aynı yerde daha önce de Angels’a ait bir ballpark varsa da The Walt Disney Company kulübü satın aldıktan sonra yeni bir ballpark inşa ettirdi. Bu yeni ballpark 1997-1998 yılları arasında yapıldı ve yaklaşık 171 milyon dolara mal oldu. Bu yeni ballparkın açılış maçında L.A Angels of Anaheim 1 Nisan 1998’de New York Yankees’i 4-1 yenerek yeni ballparkında iyi bir başlangıç yaptı. Her ne kadar play-off’a dahi yükselememiş olsa 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında her sezon ortalama 40.000 taraftarın önünde maçını oynamıştır ve bu alanda Yankees’den sonra 2. konumda bulunmaktadır ve bu da sahip olduğu taraftar desteğini ortaya koymaktadır.

Sportif anlamda L.A Angels of Anaheim’a bakarsak, 1900’lü yıllarda yani The Walt Disney Company takımı satın almadan önceki periyotta, takım adına pek parlak başarılar yoktur. Ancak özellikle 2000’li yıllar Angels için sportif anlamda başarılı sayılabilecek bir dönemdir.  Kazandıkları 8 Batı Klasmanı galibiyetlerinin 5’i 2000’li yıllarda geldi. Özellikle bunları 2004, 2005, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında kazandıklarına bakınca ne kadar baskın bir dönem geçirdiklerini görebiliyoruz. Ayrıca tarihlerinde kazandıkları tek Dünya Şampiyonluğu da 2002 yılında yani yine 2000’li yıllarda geldi. 2009’dan sonra yaşanan bir kaç yıllık duraklama döneminin ardından bu yıl yine normal sezonda fırtına gibi esen Angels’ın play-offlarda neler yapabileceğini ve 2002 yılında yaptıklarını tekrardan yapıp yapamayacaklarını hep birlikte göreceğiz. Angels taraftarları her ne kadar diğer MLB büyükleriyle (New York Yankees, Boston Red Sox, Oakland Athletics ) yaptığı maçları da önemsese de, onların için derbi, Los Angeles’in bir diğer takımı olan Los Angeles Dodgers ile yapılan maçlardır. Los Angeles yakın 2 bölgesinde yer alan bu 2 takımın derbileri “Otoban Serisi” olarak adlandırılır. Çünkü bu iki takımın sınırlarını ayıran yol, I-5 Otobanıdır ve bu yüzden derbilere de bu isim verilmiştir.






Bu sene Los Angeles Angels of Anaheim’i bu kadar başarılı bir şekilde normal sezonu bitirmeye götüren kadroya bakarsak, öncelikle gözümüze çarpan isim tabi ki de Mike Trout olacak. Dış alan savunucusu olan Mike her MLB izleyicisinin yaptığı çok zor yakalayışlarla hafızasında yer etmiş bi oyuncudur. Daha henüz 23 yaşında olan Mike MLB’de geçirdiği 3 senede Angels’a gerçekten çok önemli katkı vermiştir ve mücadeleci yapısıyla taraftarın en büyük favorisidir. Ayrıca bu sene daha once hiç MLB’de oynamamış ancak alt liglerde ve 2011 ülkeler arası beyzbol dünya şampiyonasında Amerika milli takımında başarıyla mücadele etmiş Matt Shoemaker’ı getiren Angels, ondan hiç ummadıkları kadar iyi bir katkı aldılar. Bir senede takımın 3. atıcısı konumuna gelen Matt de bu sezonun önemli kahramanlarından biri oldu. Ancak Angels’ın atıcılarına baktığımızda önemli 2 isim göze çarpıyor. Kariyerlerinde 1000’den fazla strike-out bulunan eski Rangers’lı C.J Wilson ve yıllarını Angels’a vermiş Jered Weaver bu takımın hem en tecrübeli hem de en önemli 2 ismi. Ve tabi ki Angels’ın oyuncularından bahsedersek de takımı buralara getiren Albert Pujols ve Josh Hamilton’un adını anmazsak olmaz. Albert yakın alan savunmasında, Josh da aynı Mike gibi dış alan savunmasında önemli işlere imza atan ve ayrıca takımın en iyi vurucularından 2’si olarak da bu takımın başarısında önemli rol oynayan oyunculardır.
Artık yavaş yavaş Play-offlara başlayacağımız bu dönemde hep birlikte izleyip Los Angeles Angels of Anaheim ve oyuncularının dünya şampiyonluğu yolunda neler yapabileceklerini göreceğiz.

Yine bu yazımı da her gün MLBTV’de bir maçın ücretsiz olarak yayınlandığını hatırlatarak ve bu haftadan izlemeye değer maç tavsiyesi yaparak bitireceğim.
Artık yavaş yavaş normal sezonun sonuna yaklaşılırken play-offlara gidecek takımlar da belli olmaya başladı. Ancak Ulusal Lig’in Merkez Klasman’ında normal sezonun bitmesine 4 maç kala hala daha St. Louis Cardinals ile Pittsburgh Pirates arasında kıyasıya bir mücadele devam ediyor. O yüzden bu hafta sonu onların maçlarını takip ederek bu heyecana dahil olmak mümkün. Pittsburgh bu haftasonunu Cincinnati Reds deplasmanında geçirecek ve 27 Eylül’de saat 03.10 ve 20.05’te, 28 Eylül’de ise saat 20.10’da bu mücadeler oynanacak. St. Louis Cardinals ise 27 Eylül’de 04.40’ta, 28 Eylül’de 03.10’da ve 11.10’da Arizona Diamondbacks ile mücadele edecek. Bu mücadeler sonucunda da hangi takımın play-offa ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Şimdiden iyi seyirler!

Yeni yazılar için takipte kalın!!


                                                                                                                            
Ertunç GÜZEL
İTÜ Makine Mühendisliği Öğrencisi
Mail Adresi: ertuncguzel@windowslive.com
Twitter : @ertuncella

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Murat Çolakoğlu Murat Çolakoğlu