Son Yazılar

Futbol

basketbol

diğer sporlar

27 Eylül 2014 Cumartesi

33. RİTMİK JİMNASTİK DÜNYA ŞAMPİYONASI İZMİR’DE !

              33. RİTMİK JİMNASTİK DÜNYA ŞAMPİYONASI İZMİR’DE!

Ritmik cimnastik nedir? Öncelikle bununla başlayalım. Ritmik cimnastiği kısa bir bilgiyle belirtmek gerekirse, cimnastik ve balenin karıştırılmasıyla yapılan ve kadınların yapmış olduğu bir spor branşıdır. Bu kombinasyonu oluşturan yarışmacılar; bireysel veya takım halinde yarışabilirler. Müzik eşliğinde oluşturmuş oldukları koreografiyi sergilerler. Bu branşın diğer bir özelliği ise aletlerin kullanılmasıdır. Bu aletler; lobut, çember, ip, top ve kurdele gibi el aletleridir. Hakemler ve ayrıca sıçramaya engel olan bir platformları vardır.
Bu sene otuz üçüncüsü yapılan dünya şampiyonası ise ülkemizin güzel şehri İzmir’de. 61 ülkeden yaklaşık 2000 kişi ile tarihinin en geniş katılımlı Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası 21-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İzmir Halkapınar Spor Salonunda organize edilecek. 2 antrenman salonuyla birlikte 3 salonda yapılacak şampiyonaya, olimpiyat ve dünya şampiyonlarının yanı sıra, son iki yılda çok iyi çıkış yapan yeni birçok ritmik cimnastikçi katılacaktır.
‘Ülkemizin bireysel ve grup müsabakalarında birlikte ilk defa podyuma çıkacağı şampiyonaya tüm spor severlerin ilgi göstermesi ve bu cimnastik ziyafetini yerinde izlemeleri en büyük dileğimizdir.‘ diye bilgi vermiş federasyon. Ancak izlenen yarışlarda görülüyor ki tribünler maalesef boş. Japon yarışmacını sahne aldığı performanstan sonra gördüm ki Türkiye’de yapılan şampiyonada japon izleyiciler daha kalabalık ve daha coşkulu. Maalesef ülkemizde bu branş çok fazla tanınmamakta ve değer görmemekte. Umuyoruz ki gereken değeri görür ve izlenen muhteşem şöleni herkes fark eder.
Başka bir açıdan ise 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nın bireysel labut ve kurdele finallerinde madalyalar sahiplerini buldu.

Rusya'dan Yana Kudryavtseva, 18.750 puanla bireysel labutta altın, Margarita Mamun 18.650 puanla gümüşUkrayna'dan Ganna Rizatdinova 18.000 puanla bronz madalya kazandı.
Bireysel kurdele kategorisinde ise sıralamada sadece Rus jimnastikçilerin yeri değişti. Margarita Mamun 18.566 puanla altın, Yana Kudryavtseva 18.183 puanla gümüş, Ganna Rizatdinova ise 17.766 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Böylece iki gün önce gerçekleştirilen çember ve top finalleriyle dört kategorinin tamamında, Rusya'dan Yana Kudryavtseva ve Margarita Mamun, rakiplerine altın ve gümüş madalya şansı tanımamış oldu. Kudryavtseva ve Mamun, bireysel top finalinde de aynı puanı alarak, altın madalyayı paylaşmıştı.
Tamamlanan bireysel alet finalleri sonucu, Rusya takım olarak altın madalyaya ulaştı. Beyaz Rusya gümüşUkrayna ise bronz madalya elde etti. Şimdilik sonuçlar bunlar. Önümüzdeki günlerde ne olacağını göreceğiz.
Şeval Kaygusuz
Kocaeli Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi
sevalkaygusuz@gmail.com
Twitter : @sevalkaygusuz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Murat Çolakoğlu Murat Çolakoğlu