Son Yazılar

Futbol

basketbol

diğer sporlar

15 Mart 2014 Cumartesi

FM 14.3.0 Wonderkids

Football Manager 2014 14.3.0 güncellemesi geldikten sonra kimi oyuncuların özellikleri arttı, kimisinin de potansiyeli yükseldi. Bize de bir wonderkid yazısı yazmak düşer diye düşünerek takip ettiğim, alıp oynattığım, beklentilerimin yüksek olduğu oyuncuları yazmak istedim.



Kaleciler: Ron-Robert Zieler, Timo Horn, Alex McCarthy, Maxym Koval, Stephane Ruffier, Koen Casteels

Sağ Bekler: Gotoku Sakai, Sebastian Jung , Kenneth Omeruo , Brice Dja Djedje, Sime Vrsaljko, Serge Aurier

Stoperler: Doria, Matthias Ginter, Eder Alvarez Balanta, Jores Okore, İnigo Martinez, Pedro Franco, Stefan Bell, Aymen Abdennour, Virgil Van Dijk, Mateo Musacchio, Eric Dier,

Sol bekler: Luke Shaw, Alex Telles, Juan Bernat, Ben Davies, Jack Robinson, Ricardo Rodriguez , Nicola Murru

Defansif Orta Sahalar: Mario Lemina, Oriol Romeu, Luca Marrone, Afriyie Acquah, Joseph Lopy, Junior Malanda

Orta Sahalar: Will Hughes, Mohamed El Neny, Mads Albæk, Pierre Emile Hojberg , Oskar Hiljemark , Mats Dæhli , Ruben Yttergard Jenssen, Dennis Praet

Sağ Kanatlar : Maximilian Beister, Agustin Allione, Amin Younes, Florian Josefzoon, Nam Tae Hee, Bruma

Sol Kanatlar: Julian Brandt ,  Ladislav Krejci , Tommy Oar , Frank Tabanou, Tom İnce,

Ofansif Orta Sahalar: Leandro Paredes, Alexandru Maxim, Gabriel Iancu, Nicolas Lodeiro, Nicuşor Stanciu, Hiroshi Kiyotake, Maximillian Meyer, Angel Correa , Todor Nedelev


Forvetler: Timo Werner, Kevin Volland, Manolo Gabbiadini, Duvan Zapata, Domenico Berardi, Aleksandar Mitrovic , Jean-Marie Dongou, Danny Hoesen.

Süper Lig’de oynayacaklar için Türk oyuncular da yazalım. 2. Sezondan itibaren yabancı sınırlaması 5+0+3 olduğu için gurbetçilere ve Türkiye’deki gençlere çok ihtiyacımız var.

1-) Samed Yeşil ( 1994 Doğumlu, Forvet, Değer 600B €) : İlk sezon Liverpool’dan kiralamak en mantıklısı. Bir sezon sonra da satın alma opsiyonlu kiralayıp ucuz bir miktara takıma bağlayabilirsiniz. Yaratıcı Forvet oynatıldığı takdirde harika işlere imza atabiliyor.

2-) Okay Yokuşlu ( 1994 Doğumlu, Orta Saha Merkez - Ofansif Orta Saha, Değer 450B €) : Kayserispor’da forma giyen genç oyuncu tam bir oyun kurucu. Gerekirse defansif orta saha mevkiisinde de oynatıp verim alınabilir.

3-) Özkan Yıldırım ( 1993 Doğumlu, Sağ Kanat, Değer 1.8 M € ) : Werder Bremen forması giyen genç gurbetçi hızı ve tekniğiyle dikkat çekiyor. Bireysel antrenman programında orta açması geliştirilirse büyük yıldız olur. İlk sezonlarda satın almak zor olabilir ama kiralamaya elverişli.

4-) Levin Öztunalı ( 1996 Doğumlu, Orta Saha Merkez, Sağ Bek, Değer 2.4 M € ) : 17 yaşındaki Bayer Leverkusen oyuncusu Türkiye’ye gelmeye hiç sıcak bakmıyor ama kiralık olarak getirebilirsiniz. 2 sezon kiralık oynatabilirseniz oyuncunun favori kulübü olup, satın alma şansınız yüksek.

5-) Kaan Ayhan ( 1994 Doğumlu, Ön Libero , Orta Saha Merkez, Değer 2.7 M € ) : Schalke’nin ikinci takımında oynuyor. Kaan’ı da bir sezon kiralayıp öteki sezon satın alabilirsiniz. Schalke pek zorluk çıkarmıyor.

6-) Yunus Malli ( 1992 Doğumlu, Orta Saha Merkez, Ofansif Orta Saha, Değer 3.3 M € ) : Mainz kolay kolay satmıyor. Eğer alabilirseniz 10 numara olarak oynatın. Merkez orta saha olarak da isabetli paslarıyla verimli fakat 10 numara bir başka oynuyor.

7-) Tolga Ciğerci ( 1992 Doğumlu, Orta Saha Merkez, Değer 2.4 M € ) : Wolfsburg II’de forma giyiyor. As takımda oynarsa eğer harika bir orta saha, eğer rotasyon oyuncusu olursa hiçbir gelişme gösteremiyor.

8-) Atila Turan ( 1992 Doğumlu, Sol Bek, Değer 725B € ) : 2012-2013 sezonunda Orduspor’a kiralanan Atila Turan, Stade de Reims forması giyiyor. Ülkedeki sol bek sıkıntısına alternatif olabilecek bir genç.

9-) Şener Özbayraklı ( 1990 Doğumlu, Sağ Bek, 1.6 M €) : Bursaspor’da oynayan sağ bek wonderkid olmasa da 1.8 milyon €’ya serbest kalma maddesiyle rahatça alınabilecek bir oyuncu.

Not: Yazdığımız oyuncuların değerleri Football Manager 2014 14.3.0 güncellemesine göre yazılmıştır.



    Tufan Demir
    İTÜ Elektrik Mühendisliği
    Mail : tufan.demirr@gmail.com
    Twitter : @tufandemirr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Murat Çolakoğlu Murat Çolakoğlu