Son Yazılar

Futbol

basketbol

diğer sporlar

18 Eylül 2014 Perşembe

NEREDESİN METİN OKTAY?

Türk futbolunun beyefendi kişiliği, attığı gollerle ve rakip renklere saygısıyla bir efsaneye dönüşen Taçsız Kral Metin Oktay’ın ölümünün üzerinden tam 23 yıl geçti…

Galatasaray’ın Taçsız Kral’ı, adına şarkılar yazılan, filmler çekilen, kitaplar basılan, yaptıkları ve söyledikleri nesilden nesile konuşulan bir futbol efsanesi: Metin Oktay. Türk futbolunun günden güne kaosa sürüklendiği yakın tarihimizde, Süleyman Seba, Can Bartu, Baba Hakkı,  Lefter ile ve daha nice efsanelerle birlikte geleceğimize ışık olabilecek bir umudun temsilcisi. “Bizi sevenleri üzmeyelim” diyerek üzerine geçirdiği Fenerbahçe formasına ve futbolun diğer renklerine hiçbir zaman saygısızlık etmemiş; karakteriyle, abiliğiyle, futboldaki başarısıyla her daim idol olmuş bir insanlık abidesi. 1991 yılının 13 Eylül sabahı, Boğaziçi köprüsünde geçirdiği o talihsiz kaza olmasaydı, Metin Oktay ‘sporda beyefendiliği  belki de 2000li yıllara taşıyacaktı.

ONUN RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR

Metin Oktay’ın hayata gözlerini yummasının ardından 23 yıl geçti. Bir döneme damgalarını vurmuş, hem futbollarıyla hem centilmenlikleri ile adlarını unutulmazlar arasına yazdırmış efsaneler bir bir ayrılıyor aramızdan. Yakın zamanda Süleyman Seba’nın vefatı ile tüm Türkiye yasa boğulmuştu. Futbolcular, yöneticiler, taraftarlar hep bir ağızdan anma ve saygı mesajları gönderirken, ülke olarak sadece bununla yetinemeyeceğimizi anlayamadık daha. Son oynanan Süper Kupa maçında her şey gözler önüne serildi.  57. Yılına giren ve Süleyman Seba Sezonu olarak addelilen Süper Lig’de artık sözlerin icraate dönüşmesinin, Metin Oktay ruhunun sahalara, tribünlere yansımasının zamanı gelmedi mi?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALKIŞIMIZ ACELE ISLIĞIMIZ ACELE

Galatasaray'ın Anderlecht ile oynadığı maçta ıslıklanan Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Veysel Sarı'ya kısaca değinmek istiyorum. Futbolcular, yöneticiler ve spor yorumcuları taraftara isyan ediyor: "Daha sezonun başındayız, Selçuk son şampiyonluklarda baş roldeydi, Burak golleriyle sizi sevinçlere boğmadı mı, Veysel henüz takıma katıldı ona biraz süre tanımamak acımasızlık olmaz mı?"

Bugün akşam saatlerinde Ünal Aysal da resmi siteden yaptığı açıklamayla bu görüşleri bir bir dile getirdi. İtirazım yok. Selçuk İnan kazanılan şampiyonluklar da baş roldeydi. Bir orta saha oyuncusu olarak ortalamanın üstünde gol ve asist sayılarına ulaştı. Burak Yılmaz golleriyle taraftarı sevinçlere gark etti. Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığında Messi'yle Ronaldo'yla kapıştı. Veysel Sarı henüz taze Aslan biraz süre tanımak gerekir. 

Yalnız taraftarın son maçtaki protestolarını ben anormal karşılamıyorum. Şöyle ki; Galatasaray taraftarı iki sezonda Xelçuk ilan ettiği, iki sezonda KRAL ilan ettiği adamları iki saniyede gömme hakkına da sahiptir. O günlerde "Durun yahu çok acele karar veriyorsunuz. Hemen Galatasaray efsanesi yaptınız adamları" demeyenler, bugün Galatasaray taraftarına kızmasın. 

Veysel Sarı, Galatasaray'ın sağ bekini devralabilecek kapasitede bir futbolcu gibi gözükmüyor. Büyük takımlarda büyük futbolcular forma giyer. Büyük ihtimalle Veysel'in kimyasının büyük takıma uyumlu olmadığı kısa sürede anlaşılıp, bir Anadolu kulübüne yollanacaktır.

Galatasaray taraftarı özelinde tüm Türk taraftalar bu yazıdan bir hisse çıkarabilir. Pek muhterem Galatasaray taraftarı da Xelçuk'un bir buçuk sezon kadar, kendi kapasitesinin üstünde oynadığını ve bunda Fatih Terim Etkisi'nin olduğunu, Veysel Sarı'nın nasıl olsa kısa zamanda takımdan gönderileceği gerçeğini ve Burak Yılmaz'ın Avrupa'da ikinci lig takımlarında anca forma giyebilecek çapta bir forvet olduğunu idrak ederlerse kendi ruh ve akıl sağlıkları için iyi olur. Boş yere sinirlenmezler boş yere kendilerini harap etmezler. Bazen acı gerçekleri kabullenmek gerekir.

"Ama Burak Kral değil miydi? Ama ama Burak büssssssürü gol atmadı mı yaa?" diyenler için, GERÇEK KRALI ARIYORSANIZ BU YAZININ İLK İKİ PARAGRAFINI BİR DAHA OKUYUN!

                                                                  Bu güzel imiş


Anıl Güler
anilguleritu@gmail.com
Twitter: @anilgulerr

5 yorum:

  1. Tüm takım benim üzerime oynasa ben de Burak Yılmaz 17 kadar gol atardım. Veysel konusunda haklısınız ama gönderilmez, Galatasaray'ın o özelliği yok. Bugün Beşiktaş maçında Cenk Tosun bile Burak'tan daha etkiliydi. Gökhan'ın golünde önün çok güzel açtı ve 2 savunmacıyı oyundan düşürdü. Eminim Beşiktaş yazısı da yazarsınız. Takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah yorumunuz için teşekkür ederim. Tottenham maçının ardından bir Beşiktaş yazısı patlatırız bakalım.

      Sil
  2. Rica ederim Anıl bey. Takipteyim.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık , bir Galatasaraylı olarak düşündüğüm herşeyi gayet açık bir şekilde yazmışsın . Tebrikler .

    YanıtlaSil

Murat Çolakoğlu Murat Çolakoğlu